Na hlavný obsah

Nemecko: Politik AfD „tancoval“ na berlínskom pamätníku obetiam holokaustu

Strana jeho správanie odsúdila.

Nemecko: Politik AfD „tancoval“ na berlínskom pamätníku obetiam holokaustu
Na snímke nemecký politik Holger Winterstein na pamätníku obetiam holokaustu v Berlíne. Foto: Twitter/Anonymous Kollektiv Germany

Izraelský veľvyslanec v Nemecku Ron Prosor odsúdil jedného z členov krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD), ktorý údajne „tancoval“ na pamätníku obetiam holokaustu v Berlíne. Informovala o tom agentúra AP.

Prosor v utorok (11. 10.) na Twitteri uviedol, že politik AfD Holger Winterstein urobil „hanbu sebe i svojej strane“.

Na fotografii, ktorá sa objavila na sociálnych sieťach, totiž vidieť Wintersteina, ako s roztiahnutými rukami pózuje na jednej z kamenných dosiek, ktoré v metropole Berlín tvoria pamätník viac než šiestim miliónom židov zavraždených nacistami počas holokaustu.

„Užite si svoje hanebné minúty slávy, pretože vaše meno bude čoskoro zabudnuté,“ citoval izraelského veľvyslanca nemecký spravodajský web Der Spiegel. Prosor dodal, že na obete holokaustu, ktorých pamiatku pripomína berlínsky pamätník, „sa (naopak) nezabudne nikdy“.

Nemecké médiá spresnili, že fotografia vznikla po proteste, ktorý v nedeľu (9. 10.) zorganizovala Wintersteinova strana AfD. Samotná strana uviedla, že proti Wintersteinovi podnikne kroky pre jeho „extrémne neúctivé správanie“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet