Na hlavný obsah

NHL: Černákova Tampa Bay zvíťazila na Floride

Obhajca trofeje opäť prehral.

NHL: Černákova Tampa Bay zvíťazila na Floride
Tampa Bay vyhrala na ľade Floridy. Foto: TASR/AP

Hokejisti Tampy Bay v zostave s Erikom Černákom zvíťazili v zápase NHL na ľade Floridy 3:2 po predĺžení. Slovenský obranca odohral 21:49 min s mínusovým bodom, dvoma trestnými minútami, siedmimi bodyčekmi a zblokovanou strelou.

Dva góly vrátane víťazného strelil kanadský útočník Brayden Point. Dvadsaťšesťročný Point rozhodol prvé tohtosezónne floridské derby v tretej minúte predĺženia, keď v presilovke skóroval zblízka po prihrávke Stevena Stamkosa. Potrestal tak vylúčenie Matta Tkachuka na začiatku extra času.

Colorado ako obhajca Stanleyho pohára prehralo druhýkrát za sebou, keď na domácom ľade podľahlo Seattlu 2:3. Síce dokázalo gólmi Evana Rodriguesa a Bowena Byrama zmazať dvojgólové manko, no v 53. minúte zasadil rozhodujúci úder Karson Kuhlman.

Chicago zdolalo Detroit 4:3 po predĺžení, keď dokázalo otočiť stav z 1:3. Autorom víťazného zásahu v tretej minúte predĺženia bol Max Domi. Aj v tomto zápase vychytal víťazstvo náhradný brankár. Petr Mrázek utrpel v druhej tretine zranenie, vystriedal ho Alex Stalock, ktorý následne zastavil všetkých 10 striel súpera.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport