Na hlavný obsah

NHL: Fehérváryho Washington vyhral tretíkrát v sezóne

Montreal hral bez Slafkovského.

NHL: Fehérváryho Washington vyhral tretíkrát v sezóne
Hokejisti Washingtonu Capitals sa tešia z gólu. Foto: TASR/AP

Hokejisti Washingtonu so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym dosiahli tretie víťazstvo v sezóne NHL, keď zdolali v noci na nedeľu (23. 10.) Los Angeles 4:3.

Hviezdou nočného programu bol Joe Pavelski, ktorý tromi gólmi a jednou asistenciou zariadil výhru Dallasu na ľade Montrealu 5:2. Za Canadiens nenastúpil slovenský útočník Juraj Slafkovský, ktorý chýbal pre menšie zranenie v hornej časti tela.

Pre rovnaké zranenie nehral ani obranca Erik Černák, ktorého Tampa Bay si poradila doma s New York Islanders 5:3.

V noci sa predstavil zo Slovákov aj Tomáš Tatar, ktorého New Jersey zvíťazilo nad San Jose 2:1. Slovenský útočník strávil na ľade 14:50 min a na bránku Kaapa Kahkonena vyslal tri strely.

Boston zdolal Minnesotu 4:3 po predĺžení. Bruins sa pred začiatkom duelu rozlúčili s legendárnym slovenským obrancom Zdenom Chárom, ktorý nedávno ukončil kariéru.

Pred zápasom slávnostne vhodil úvodné buly. Následne mu premietli video s najpamätnejšími okamihmi jeho kariéry. Chára strávil v Bostone 14 sezón a v roku 2011 ako kapitán priviedol „medveďov“ k zisku Stanleyho pohára.

Na prvé víťazstvo v sezóne stále čaká Vancouver. Canucks podľahli Buffalu 1:5 a po šiestich dueloch novej sezóny majú na konte stále iba dva body za dve prehry po predĺžení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport