Na hlavný obsah

Nový úsek malokarpatského obchvatu spojil Chorvátsky Grob s diaľnicou D1

Do užívania ho odovzdajú v pondelok.

Nový úsek malokarpatského obchvatu spojil Chorvátsky Grob s diaľnicou D1
Smerové značenie na novootvorenom úseku malokarpatského obchvatu. Foto: TASR

V blízkosti Bratislavy otvorili nový úsek malokarpatského obchvatu. Cesta prepojí obec Chorvátsky Grob s križovatkou diaľnice D1 pri Triblavine.

Ľudia, ktorí sa chcú dostať do Bratislavy zo Slovenského a z Chorvátskeho Grobu, musia ísť cez Vajnory. Denne tade prejde vyše 25 000 áut. To je viac, ako na úseku diaľnice D1 medzi Prešovom a Popradom. Práve nový úsek by mal pomôcť.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Je to len začiatok, je to len prvá fáza tohto obchvatu. Budeme pokračovať aj smerom na Pezinok, to bude fáza dva. Už sme v prípravnej fáze, to znamená, že máme dokumentáciu pre územné rozhodnutie,“ vysvetlila riaditeľka úradu Bratislavského samosprávneho kraja Patrícia Mešťan.

„Úlohou tohto malokarpatského obchvatu je presmerovať najmä tranzitnú dopravu z týchto obcí na diaľnicu, ktorá je zbernou komunikáciou. Čiže odľahčia sa cesty, ktoré idú cez Vajnory, vajnorský nadjazd, kruhový objazd vo Vajnoroch,“ priblížil Ľuboš Kasala, vedúci Odboru motorizmu RTVS.

Obyvatelia okolitých obcí si mohli počas slávnostného otvorenia vyskúšať novú cestu na bicykli, kolobežke či na korčuliach. Nový úsek cesty medzi Chorvátskym Grobom a Triblavinou odovzdajú do užívania motoristom v pondelok (24. 10.) ráno.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny