Na hlavný obsah

Nový útok zasiahol kritickú infraštruktúru v Ľvove

Informácie o obetiach neboli bezprostredne známe.

Nový útok zasiahol kritickú infraštruktúru v Ľvove
Ilustračná snímka tepelnej elektrárne v Ľvove, ktorú zasiahol ruský raketový útok. Foto: Twitter

Najnovší ruský útok zasiahol v utorok (11. 10.) „kritickú infraštruktúru“ v západoukrajinskom meste Ľvov, informoval tamojší starosta Andrij Sadovyj. Ľvovská oblasť na Ukrajine hraničí s Poľskom. Informovala o tom agentúra AFP a denník The Guardian.

Gubernátor Ľvovskej oblasti Maxym Kozyckyj na platforme Telegram spresnil, že „v tejto chvíli sa vie o troch explóziách v dvoch energetických zariadeniach“.

Informácie o obetiach podľa neho neboli bezprostredne známe a nebezpečenstvo útokov trvá, citovala ho The Guardian.

Rusko potvrdilo pokračovanie v útoku

Ruské ministerstvo obrany v utorok potvrdilo, že jeho armáda pokračuje v masívnom útoku na vojenské a energetické zariadenia Ukrajiny. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Ministerstvo spresnilo, že ruská armáda v utorok „pokračovala v masívnych úderoch vysoko presnými, ďalekonosnými zbraňami“, pričom útočila na vojenské veliteľské zariadenia a energetický systém Ukrajiny. Dodalo, že „všetky vytýčené ciele zasiahli“.

Spresnilo tiež, že boli zničené dva sklady paliva pre ukrajinskú vojenskú techniku – v mestách Dnipro a Pavlohrad v Dnepropetrovskej oblasti na východe Ukrajiny, ako aj päť skladov zbraní vrátane objektu patriaceho spojenej skupine ukrajinských jednotiek v meste Mykolajiv na juhu Ukrajiny.

Ukrajinské médiá medzičasom informovali o výbuchoch v mestách Vinnycia, Nikopol, Rivne, Ľvov, Kryvyj Rih, Mykolajiv, Očakov, Záporožie, Odesa i Žytomyr, ako aj vo viacerých oblastiach.

Na mnohých miestach boli v dôsledku ruských útokov prerušené dodávky elektriny a problém je aj s mobilným spojením. Zásah totiž dostali viaceré objekty tzv. kritickej infraštruktúry.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet