Na hlavný obsah

O cukor je zvýšený záujem, dôvodom je jeho cena a obdobie zavárania

Tržby sa zvýšili o 50 až 80 percent.

Ľudia sa vo veľkom predzásobujú cukrom. Obchodné reťazce hlásia o 50 až 80 % vyššie tržby z predaja. Podľa odborníkov sa rozšírilo, že bude drahší. Pri nákupe cukru sa objavil aj nový fenomén.

„Predpokladáme, že cena by sa mohla pohybovať na pulte okolo jedného eura vrátane DPH,“ avizoval predseda Slovenského cukrovarníckeho spolku Michal Abelovič.

Cenu cukru ovplyvňujú drahé energie aj sucho na poliach. Správy od výrobcov ako aj obchodníkov o zdražovaní bieleho zlata motivovali niektorých ľudí prísť do obchodu sa predzásobiť.

„V tomto období vždy predaj cukru je troška vyšší, pretože je obdobie zavárania. Avšak, keď si porovnáme medziročný nárast, tak naozaj bol extrémny,“ vysvetlil riaditeľ Slovenskej aliancie moderného obchodu Martin Krajčovič.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Kilogram cukru stojí v priemere 1, 3 eura. Vo výhode sú e-shopy, pretože množstvo cukru môže byť v kamenných predajniach obmedzené.

Štatistiky najväčšieho internetového poradcu ukazujú, že predaj bieleho zlata cez internet sa zvýšil oproti minulému mesiacu o 300 percent.

„Sledujeme to už dlhší čas, že tam bol mierny nárast už po prázdninách, teraz, samozrejme, v októbri bol nárast najvýraznejší,“ povedal PR manažér Heureka.sk René Parák.

Cukor sa zároveň dostal medzi prvých 30 najvyhľadávanejších slov. Ľudia si najčastejšie vyberajú klasické kilogramové balenie kryštálového, no vyšší záujem je aj o práškový cukor a veľké 25-kilogramové balenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko