Na hlavný obsah

Po úniku plynu v detskom centre v Pensylvánii hospitalizovali vyše 20 detí

Väčšina z nich je už v stabilizovanom stave.

Po úniku plynu v detskom centre v Pensylvánii hospitalizovali vyše 20 detí
Príslušníci záchranných zložiek zasahujú po úniku jedovatého oxidu uhoľnatého, ku ktorému došlo v detskom centre v meste Allentown v americkom štáte Pensylvánia. Foto: TASR/AP

Približne 25 detí a osem zamestnancov detského strediska v meste Allentown v americkom štáte Pensylvánia museli v utorok (11. 10.) previezť do nemocníc po tom, čo tam došlo k úniku jedovatého oxidu uhoľnatého.

Hoci viacero z nich vykazovalo príznaky otravy, väčšina je už v stabilnom stave. Informovala o tom v stredu (12. 0.) stanica BBC.

Pôvodne sa personál zariadenia Happy Smiles Learning Center obrátil na záchrannú službu ohľadom jedného dieťaťa, ktoré bolo v bezvedomí. Avšak privolaní hasiči a záchranári zistili zvýšenú hladinu oxidu uhoľnatého.

To vyvolalo okamžitú evakuáciu celého zariadenia a na miesto dorazili všetky miestne záchranárske vozidlá, povedal John Christopher z hasičského zboru v Allentowne.

Jedna zo žiačok, deväťročná Danyelis Polancová, priblížila, že po vstupe do centra ju začal bolieť nos a hlava, štípali ju oči a pociťovala závrat.

Miestne noviny The Morning Call citovali predstaviteľa plynárenskej spoločnosti, podľa ktorého bol únik spôsobený nefunkčným vykurovacím zariadením a zablokovaným ventilačným systémom. Táto verzia však zatiaľ nebola oficiálne potvrdená.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet