Na hlavný obsah

Počet obetí hurikánu Ian na Floride stúpol na najmenej 47

Očakáva sa, že počet zistených obetí ešte výrazne stúpne.

Počet obetí hurikánu Ian na Floride stúpol na najmenej 47
Na snímke škody po hurikáne Ian. Foto: Twitter/Reuters

Počet obetí hurikánu Ian v americkom štáte Florida sa zvýšil na najmenej 47. V noci na nedeľu (2. 10.) o tom informovali miestne úrady a agentúra AFP. Stanica Sky News uvádza, že mŕtvych môže byť až 77.

Biely dom oznámil, že americký prezident Joe Biden so svojou manželkou Jill v stredu (5. 10.) navštívia Floridu, kde hurikán spôsobil značné školy na životoch a majetku. Ešte predtým – v pondelok (3. 10.) – zavítajú do Portorika, ktoré sa spamätáva z následkov septembrového ničivého hurikánu Fiona.

Hurikán Ian sa v piatok (29. 9.) presunul z Floridy nad územie Južnej Karolíny, pričom postupne zoslabol na posttropickú cyklónu.

Očakáva sa, že počet zistených obetí výrazne stúpne, keď budú mať záchranári lepšie podmienky na prehľadávanie najviac postihnutých oblasti.

Ian takisto zničil množstvo budov na pobreží a spôsobil rozsiahle povodne. Záchranné zložky medzičasom absolvovali stovky výjazdov k obyvateľom uviaznutým v domoch či na strechách.

Hurikán Ian zasiahol v utorok (27. 9.) – predtým, ako sa cez Mexický záliv dostal na Floridu, – západnú Kubu. Ako hurikán tretej kategórie tam usmrtil dvoch ľudí a v celej krajine spôsobil výpadok elektriny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet