Na hlavný obsah

Počet obetí výbuchu na čerpacej pumpe stúpol na desať

Medzi nimi je aj malé dievčatko.

Počet obetí výbuchu na čerpacej pumpe stúpol na desať
Na snímke záchranári pracujú na mieste výbuchu na čerpacej stanici Applegreen v dedine Creeslough. Foto: TASR/AP

Počet mŕtvych po výbuchu na čerpacej stanici v malej obci na severozápade Írska stúpol v sobotu (8. 10.) na desať, zahynulo aj malé dievča. Záchranári, ktorí prehľadávali kopy trosiek, už neočakávali, že nájdu ďalšie telá. Informácie priniesla tlačová agentúra AP a portál britskej stanice Sky News.

Írska polícia uviedla, že po piatkovej (7. 10.) explózii v obci Creeslough v grófstve Donegal už nie je nikto nezvestný. Polícia vyšetruje príčinu výbuchu a policajný dôstojník David Kelly vyhlásil, že „dôkazy ukazujú na tragickú nehodu“.

Írsky policajný zbor tiež spresnil, že výbuch na čerpacej stanici uprostred piatkového popoludnia si vyžiadal životy štyroch mužov, troch žien, dvoch tínedžerov a dievčatka. Osem ľudí bolo hospitalizovaných – jeden človek je v kritickom stave.

Výbuch zničil čerpaciu stanicu írskej spoločnosti Applegreen v obci Creeslough, ktorá má okolo 400 obyvateľov a nachádza sa neďaleko členitého atlantického pobrežia Írska.

Na záchrannej operácii sa podieľali írski aj severoírski príslušníci pohotovostných služieb. Trosky prehľadávali cvičené psy, bager dvíhal kopy sutín z miesta výbuchu.

Explózia zdemolovala budovu benzínovej pumpy, kde sa nachádzal aj hlavný obchod obce a pošta. Poškodila aj priľahlé bytové budovy a rozbila okná na okolitých rodinných domoch.
Írsky premiér Micheál Martin povedal, že to bol jeden „z najtemnejších dní pre grófstvo Donegal a pre celú krajinu“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet