Na hlavný obsah

Polícia v Brazílii zadržala viac ako tonu kokaínu

Ukrytý bol medzi vrecami podstielky pre mačky.

Polícia v Brazílii zadržala viac ako tonu kokaínu
Na fotografii vlajka Brazílie. Foto: Unsplash

Brazílska polícia v sobotu (8. 10.) zadržala viac ako tonu kokaínu, ktorý bol ukrytý v nákladnom aute prevážajúcom podstielku pre mačky. Informovala agentúra AFP.

Kokaín odhalila kontrola diaľničnej polície v štáte Minas Gerais na juhovýchode Brazílie. Kamión smeroval do prístavného mesta Salvador de Bahia. „Vďaka psovi vycvičenému na odhaľovanie drog sa podarilo nájsť 1 140 kilogramov kokaínu medzi vrecami podstielky pre mačky,“ uviedla diaľničná polícia. Hodnota kokaínu na čiernom trhu je asi 40 miliónov dolárov.

Brazília je križovatkou medzinárodného obchodu s drogami, pretože po miestnych riekach a cestách smerujú zásielky z krajín produkujúcich kokaín (Kolumbia, Peru a Bolívia) do Európy alebo Afriky cez veľké prístavy ako Santos alebo Salvador de Bahia.

V júni v Maďarsku zatkli Sérgia Roberta de Carvalha, známeho ako Pablo Escobar z Brazílie. Brazílska federálna polícia ho označila za „jedného z najväčších medzinárodných priekupníkov (drog) súčasnosti“, pričom bol na úteku od roku 2020.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet