Na hlavný obsah

Poslanci budú rokovať o štátnom rozpočte. Ide o sumu 1,5 miliardy eur

Tá má pomôcť s energetickou krízou.

Po nedávnych obštrukciách by na budúci týždeň mal parlament rokovať. Opozičná SaS avizuje, že otvorenie schôdze podporí.

Poslanci budú diskutovať o jeden a pol miliarde eur, ktorá by mala ísť na pomoc s energetickou krízou.

Kartičky nad hlavou, či mimo hlasovacieho zariadenia a parlament nemôže niekoľko dní fungovať. Obštrukciám by malo byť budúci týždeň koniec. Opozičná SaS tentoraz dodá hlasy na otvorenie schôdze.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Pretože bola splnená, konečne na tretíkrát, naša podmienka, že má rozpísať vláda kam tie peniaze pôjdu, budeme sa, samozrejme, pýtať na to rozdelenie,“ povedala Jana Bittó Cigániková (SaS).

„Je október, 900 miliónov chcú dostať do priemyslu do decembra, tak treba povedať, že idú to urobiť tak, že idú dotovať cenu energie a cena bude od 1. novembra pre firmy toľkoto,“ avizoval Peter Pellegrini (Hlas-SD).

Vláda tento týždeň jednohlasne schválila rozpočet na budúci rok. Rozhodovať bude teraz parlament a tam už zákon roka tak ľahko nemusí prejsť.

„Dokopy to je 7, 5 miliardy na pomoc ľuďom, človek, ktorý to v parlamente nepodporí, tak v tejto ťažkej situácii, sú pre neho ľudia len čísla,“ doplnil minister financií Igor Matovič (OĽANO).

Ak by sa Slovensko ocitlo v rozpočtovom provizóriu, minister financií neplánuje odstúpiť. Štát by však nemal peniaze na vyššie platy zdravotníkov, či učiteľov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko