Na hlavný obsah

Pre Kollára je volebná účasť sklamaním, Heger sa teší na spoločný dialóg

Ústavní činitelia reagovali na výsledky spojených volieb.

Pre Kollára je volebná účasť sklamaním, Heger sa teší na spoločný dialóg
Predseda parlamentu Boris Kollár a premiér Eduard Heger počas spojených volieb 2022. Foto: SITA/TASR/combosnímka RTVS

Na predbežné výsledky spojených samosprávnych a komunálnych volieb reagovali aj predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a premiér Eduard Heger (OĽANO).

Kollár je s výsledkami z pohľadu svojho hnutia spokojný, sklamala ho však účasť vo voľbách. „Nie som veľmi spokojný s účasťou. Priznám sa, že som počítal s tým, že bude vyššia ako 50 percent, takže z tohto pohľadu je to sklamanie, ale nič sa nedá robiť, taká je vôľa ľudu,“ povedal pre Rádio Slovensko.

V samosprávnych voľbách svoj hlas dalo 2 059 800 a v krajských 1 951 522 oprávnených voličov. Zatiaľ neoficiálna účasť v spojených voľbách je približne 45 %.

Premiér verí, že ľudia si vybrali zástupcov, ktorí prinesú očakávané zmeny a budú sa úspešne podieľať na rozvoji regiónov. Spoluprácu so samosprávami označil pre pre vládny kabinet za kľúčovú, ak chcú spoločnými silami dosiahnuť lepšie Slovensko. „Slovensko potrebujeme dostať do formy. Na vládnej úrovni robíme veľa reforiem, prinášame veľa investícií a peňazí do regiónov a práve pre to je dôležitá konštruktívna spolupráca v prospech ľudí,“ zdôraznil.

Dodal, že sa teší na spoločný dialóg. „Ako zvyknem hovoriť, vláda a samosprávy sú ako pľúca, potrebujú dýchať spolu a spolupracovať. To stále platí a môžem sľúbiť, že v mojej vláde budete mať vždy oporu a otvorené dvere.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko