Na hlavný obsah

Pred siedmimi rokmi vraždil na čerpacej stanici, teraz dostal doživotie

Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

Pred siedmimi rokmi vraždil na čerpacej stanici, teraz dostal doživotie
Obžalovaný Ján Románek na súdnom pojednávaní. Foto: RTVS

Kežmarčan Ján Románek dostal za dve vraždy a ďalšie pokusy o vraždu úhrnný doživotný trest odňatia slobody. Vo štvrtok (13. 10.) o tom rozhodol senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Verdikt vo vzťahu k uloženému trestu zatiaľ nie je právoplatný. Procesné strany si ponechali lehotu na prípadné podanie odvolania.

Doživotný trest odňatia slobody si má odpykať v maximálnom stupni stráženia. Dostal tiež trest prepadnutia veci, konkrétne osobného automobilu i povinnosť nahradiť škodu poškodeným. Súd rozhodol aj o zhabaní viacerých zbraní či streliva. Románeka tiež uznali vinným za zadovažovanie a prechovávanie strelných zbraní i streliva.

„Existuje rozumný predpoklad, že po prepustení na slobodu by si ich mal tendenciu opätovne zadovažovať,“ podotkol predseda senátu ŠTS Jozef Pikna, ktorý nevidí priestor na prevýchovu Jána Románeka, a preto pristúpil k uloženiu doživotného trestu odňatia slobody.

Románek sa ku skutkom priznal a úprimne ich oľutoval. Súd preto vykonával len dokazovanie vedúce k uloženiu trestu, náhrade škody či prípadnému uloženiu ochranného opatrenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny