Na hlavný obsah

Prezidentka považuje požiadavky lekárov za legitímne, potrebujú od vlády istotu

Podľa lekárov nejde len o výšku ich platov.

Prezidentka považuje požiadavky lekárov za legitímne, potrebujú od vlády istotu
Prezidentka Zuzana Čaputová vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. Foto: Facebook/Zuzana Čaputová

Lekári potrebujú istotu, že vláda splní svoje záväzky. Povedala to vo štvrtok (13. 10.) prezidentka Zuzana Čaputová po návšteve Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. Ich požiadavky považuje za legitímne.

Prezidentka uviedla, že podľa slov lekárov nejde len o výšku ich miezd, ale aj o dlhodobé problémy slovenského zdravotníctva, ako napríklad kvalita vzdelávania. Na sociálnej sieti napísala, že vedenie nemocnice kroky lekárov chápe a vníma aj kritický stav v zdravotníctve.

„Je však v ťažkej situácii udržať chod nemocnice pri obmedzenom počte lekárov a sestier a nemať pritom v rukách žiaden nástroj, akým to vie zvrátiť. Ten majú v rukách ministerstvo zdravotníctva, ministerstvo financií a vláda,“ uviedla prezidentka s tým, že ide o jednu z najväčších štátnych nemocníc a zároveň kľúčovú nemocnicu pre obyvateľov na celom strednom Slovensku.

Hlava štátu avizovala, že v piatok (14. 10.) sa má stretnúť s ďalšími združeniami lekárov a v pondelok (17. 10.) aj s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským (nom. OĽANO). O situácii je pripravená hovoriť aj s premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko