Na hlavný obsah

Pri pobreží Tuniska našli telá ôsmich migrantov

Predpokladá sa, že ide o nezvestných tuniských migrantov.

Pri pobreží Tuniska našli telá ôsmich migrantov
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Tuniské námorníctvo našlo v pondelok (10. 10.) ráno telá ôsmich migrantov. Predpokladajú, že ide o tuniských migrantov, ktorí sú už dva týždne nezvestní. S odvolaním sa na tuniský Červený polmesiac o tom informovala agentúra AFP.

V snahe identifikovať obete na mieste odobrali vzorky DNA. Uviedol to oficiálny predstaviteľ Červeného polmesiaca Mongi Slim. Miestne médiá informovali, že pred 15 dňami sa stratila provizórna loď s 18 migrantmi na palube vrátane dieťaťa. Červený polmesiac uviedol, že tuniská pobrežná stráž po nich naďalej pátra.

Od jari do začiatku jesene došlo v dôsledku priaznivého počasia k nárastu počtu nelegálnych pokusov dostať sa do Talianska z Tuniska a Líbye. Úsilie migrantov preplaviť sa cez Stredozemné more sa však často končí tragicky, pripomenula AFP.

Podľa oficiálnych údajov od začiatku roka pri tuniskom pobreží zadržali viac ako 22 500 migrantov, z toho približne polovica pochádzala zo subsaharskej Afriky. Za rovnaké obdobie pre podozrenie z pašovania ľudí zadržali viac ako 500 osôb.

Podľa Európskej agentúry pre pohraničnú a pobrežnú stráž sa cez Stredozemné more do krajín EÚ od januára do júla tohto roka vydalo viac než 42 500 migrantov, čo je o 44 %viac ako za prvých sedem mesiacov v roku 2021.      

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet