Na hlavný obsah

Prokurátor trvá na vzatí Dušana Dědečka do väzby

Odvolací súd bude o týždeň v piatok.

Prokurátor trvá na vzatí Dušana Dědečka do väzby
Obvinený Dušan Dědeček, ktorý v opitosti spôsobil tragickú dopravnú nehodu v centre Bratislavy. Foto: TASR

Prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave Juraj Chylo trvá na vzatí obvineného Dušana Dědečka, ktorý spôsobil tragickú dopravnú nehodu s piatimi obeťami a niekoľkými zranenými, do väzby. Informoval o tom v piatok (7. 10.).

Zároveň zdôraznil, že rozhodnutie Okresného súdu Bratislava I o jeho nevzatí do väzby nemá žiadny vplyv na trestné stíhanie obvineného. „Súd ho nezastavil, ani ho (Dědečka) neoslobodil spod obvinenia,“ povedal.

Chylo upozornil, že vyšetrovanie vedú orgány činné v trestnom konaní a súd nemá právo rozhodovať o opodstatnenosti či neopodstatnenosti trestného stíhania. „Aj napriek súdnemu rozhodnutiu, ktorým súd nevzal obvineného D.D. do väzby, súdne rozhodnutia sa v právnom štáte musia rešpektovať, hoci s nimi môžeme nesúhlasiť,“ vysvetlil.

Dodal, že sa nateraz preukázalo, že skutok sa stal, že ho spôsobil obvinený a že skutok vykazuje znaky obzvlášť závažného trestného činu všeobecného ohrozenia. „Súd sa len nestotožnil s návrhom prokurátora o formálnom dôvode väzby,“ uviedol.

Otázku, kedy obvineného obžalujú a kedy by mohlo začať hlavné pojednávanie, považuje za predčasnú. Podľa neho sa musí urobiť ešte mnoho úkonov, vyšetrovanie pokračuje.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko