Na hlavný obsah

Protivzdušná obrana v oblasti Kyjeva zostrelila niekoľko ruských rakiet

K ostreľovaniu došlo aj v iných oblastiach.

Protivzdušná obrana v oblasti Kyjeva zostrelila niekoľko ruských rakiet
Na snímke ukrajinská vlajka v Kyjeve. Foto: TASR/AP

Protivzdušná obrana v oblasti Kyjeva zostrelila niekoľko ruských rakiet, ktoré mierili na ukrajinské hlavné mesto. Na telegrame o tom informoval starosta Kyjeva Vitalij Kličko. Obyvateľov vyzval, aby zostali v krytoch, pretože nálety stále pokračujú.

„Niekoľko rakiet letiacich na Kyjev v oblasti zostrelili protivzdušnou obranou. Ďakujeme našim obrancom,“ citovala z vyhlásenia Klička agentúra Unian. „Šetrite elektrinou a buďte zhovievaví, pokiaľ ide o obmedzenie jej dodávok,“ odkázal Kyjevčanom starosta.

O zostrelení ruskej rakety v Kyjevskej oblasti informoval aj tamojší policajný šéf Andrij Nebytov. „Nedošlo k žiadnym obetiam ani škodám, trosky rakety spadli do lesa,“ dodal.

Ako oznámilo ukrajinské letectvo, celkovo v sobotu (22. 10.) ráno systém protivzdušnej obrany zneškodnil 18 ruských striel. Podľa letectva zaútočilo Rusko na Ukrajinu z dvoch smerov.

Najmenej desať lietadiel vypálilo 17 riadených striel typu Ch-101 z Rostovskej oblasti na juhu Ruska. Ďalších najmenej 16 striel s plochou dráhou letu Kalibr vystrelili z lodí v Čiernom mori. Celkovo 13 striel typu Ch-101 a päť typu Kalibr sa podarilo zostreliť, dodalo letectvo. Dvanásť rakiet potom podľa letectva podľa všetkého zasiahlo cieľ, uviedol denník The Kyiv Independent.

Ostreľovanie v iných oblastiach

O intenzívnom ostreľovaní informovali aj predstavitelia troch ďalších západoukrajinských regiónov. Výbuchy bolo počuť okolo mesta Rivne, z Chmelnyckej oblasti a Volyňskej oblasti. Zasiahli najmä energetickú infraštruktúru.

V Kirovohradskej oblasti v strednej časti Ukrajiny zasiahli ruské nálety dôležité energetické zariadenia pri mestách Kropyvnyckyj a Holovanivsk. V oblasti tiež dochádza k výpadkom elektriny. Tamojšie úrady v tejto súvislosti vyzvali miestnych obyvateľov aj podniky, aby znížili jej spotrebu, napísala agentúra Ukrinform.

V Odese raketová paľba zranila troch ľudí, aj tam majú problémy s dodávkami elektriny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet