Na hlavný obsah

Prvý z trojice páchateľov, ktorí prepadli predajňu s hodinkami, už čelí obvineniu

Ide o 32-ročného občana Srbskej republiky.

Prvý z trojice páchateľov, ktorí prepadli predajňu s hodinkami, už čelí obvineniu
Vykradnuté klenotníctvo v hoteli Radisson Blu Carlton v Bratislave. Foto: TASR

Prvý z trojice páchateľov, ktorý v stredu (12. 10.) lúpežne prepadli predajňu s luxusnými hodinkami v centre Bratislavy už čelí obvineniu z trestného činu.

Po zvyšných dvoch páchateľoch polícia stále intenzívne pátra. V piatok (14. 10.) o tom informoval Policajný zbor (PZ) SR na sociálnej sieti facebook.

„Vďaka rýchlej a dôslednej činnosti policajtov Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave sa podarilo páchateľa lokalizovať. Následne v súčinnosti s kolegami z rakúskej polície zadržať krátko pred 20.30 h v ten istý deň v blízkosti jedného z obytných domov vo Viedni,“ uviedla polícia.

Vyšetrovateľom bratislavskej krajskej kriminálky bolo v tejto súvislosti vznesené obvinenie z obzvlášť závažného zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci 32-ročnému občanovi Srbskej republiky Nenadovi M.

V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvinenému trest odňatia slobody na pätnásť až dvadsaťpäť rokov alebo doživotie. Na základe podnetu vyšetrovateľa bol v tejto súvislosti vydaný európsky zatýkací rozkaz na obvineného muža.

„Po zvyšných dvoch páchateľoch tohto obzvlášť závažného zločinu policajti aj naďalej intenzívne pátrajú. A to aj za využitia medzinárodnej policajnej spolupráce,“ dodala.

Polícia spresnila, že ďalšie informácie k prípadu poskytne, akonáhle to situácia vo vyšetrovaní umožní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny