Na hlavný obsah

Putin z výbuchu na Kerčskom moste obvinil ukrajinské tajné služby

Kyjev sa k zodpovednosti neprihlásil.

Putin z výbuchu na Kerčskom moste obvinil ukrajinské tajné služby
Ruský prezident Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

Ruský prezident Vladimir Putin v nedeľu (9. 10.) obvinil ukrajinské tajné služby z výbuchu, ktorý v sobotu (8. 10.) zasiahol Kerčský most spájajúci ruskú pevninu s anektovaným Krymským polostrovom. Informovala o tom agentúra AFP.

Putin počas stretnutia so šéfom vyšetrovacieho výboru Alexandrom Bastrykinom za „tvorcov, páchateľov i sponzorov“ tejto explózie označil ukrajinské tajné služby, píše AFP s odvolaním sa na videozáznam, ktorý sprostredkoval Kremeľ.

„Niet pochýb, že je to teroristický čin namierený na zničenie kritickej ruskej civilnej infraštruktúry,“ povedal Putin. Podľa Bastrykina tento „teroristický útok“ pomohli pripraviť ruskí občania a zahraničné krajiny.

Kyjev sa k zodpovednosti neprihlásil. Denník New York Times v nedeľu ráno s odvolaním sa na nemenovaného vysokopostaveného ukrajinského predstaviteľa uviedol, že útok na most zorganizovala ukrajinská tajná služba.

Kremeľ oznámil, že Putin na pondelok (10. 10.) v reakcii na útok na most zvolal zasadnutie Rady bezpečnosti Ruskej federácie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet