Na hlavný obsah

Remišová: Každý človek musí urobiť krok k zblíženiu

Reagovala tak na udalosti na Zámockej ulici.

Remišová: Každý človek musí urobiť krok k zblíženiu
Na snímke Veronika Remišová (Za ľudí) a Ladislav Kamenický (Smer-SD) v Sobotných dialógoch na Rádiu Slovensko. Foto: RTVS

Nenávisť nie je jednorazovým činom, vždy sa to niekde zbiera a postupne to vyústi do tragédie, akú sme videli. Každý človek podľa Veroniky Remišovej (Za ľudí) musí urobiť krok k zblíženiu. Povedala to v diskusnej relácii Rádia Slovensko Sobotné dialógy.

„Každý jeden človek na Slovensku musí urobiť krok k tomu, aby sme boli bezpečnou krajinou pre všetkých ľudí, nezávisle od ich sexuálnej orientácie, náboženského presvedčenia či k akej komunite patria,“ vyjadrila sa Remišová.

Exminister financií a podpredseda strany Smer-SD Ladislav Kamenický taktiež vyjadril úprimnú sústrasť rodinám obetí a pozostalým k udalostiam nedávnej streľby na Zámockej ulici v Bratislave.

Nestotožňuje sa s tým, že sa táto téma príliš politizuje. Téma sa tak uchopila, že sa spoločnosť môže ešte viac polarizovať. Nesúhlasí s daným činom, musí sa však počkať na výsledky vyšetrovania, avizoval Kamenický.

Nenávistné prejavy na internete

Ministerka Remišová sa rozprávala s kompetentnými orgánmi, aby sa urobili opatrenia, aby bezpečnostné zložky lepšie vedeli postihovať nenávistné prejavy, nechala sa počuť v diskusii.

Anonymné diskusie by sa mohli uzavrieť. Ľudia by nemali ventilovať svoje nenávistné prejavy k akejkoľvek komunite, priblížila.

„Je veľmi nebezpečné hovoriť o tom, ako treba regulovať to, čo budú ľudia kde hovoriť. Som za to, aby nebola anonymita, nech sa viem, kto a čo napíše a musí to ísť striktne podľa zákona. Nemôže to byť o tom, že tu bude mať niekto patent na rozum a on bude určovať, čo ľudia na sociálnych sieťach môžu alebo nemôžu písať,“ reagoval Kamenický.

Rozpočet na rok 2023

Témou v diskusnej relácii bolo aj blokovanie parlamentu. Kamenický uviedol, že koalícia sa stále vyhovára na opozíciu, ale tá „má byť zrkadlom pre koalíciu“.

Vyjadrili sa i k téme budúcoročného rozpočtu. „Každý, kto podporí rozpočet na budúci rok, si želá, aby občania prežili cez ťažké obdobia a krízu,“ uviedla Remišová.

Strana Za ľudí bude rokovať so stranou SaS, ale oslovia aj strany Smer-SD a Hlas-SD, aby podporili budúcoročný rozpočet. Je síce krízový, ale pomáha ľuďom. Dúfa, že rozpočet prejde s podporou všetkých poslancov, aj tých okolo Tomáša Tarabu z kandidátky ĽSNS.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko