Na hlavný obsah

Rusi ostreľovali kritickú infraštruktúru aj v iných oblastiach

Obete na životoch zatiaľ nehlásia.

Rusi ostreľovali kritickú infraštruktúru aj v iných oblastiach
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ruský raketový útok zasiahol v Dnepropetrovskej oblasti na východe Ukrajiny objekt energetickej infraštruktúry a na mieste vypukol rozsiahly požiar. S odvolaním sa na šéfa oblastnej správy Valentyna Rezničenka o tom v pondelok (17. 10.) informovali ukrajinské médiá.

Ruské invázne sily podľa nich skoro ráno podnikli vzdušné útoky tiež na severoukrajinskú Sumskú oblasť, kde zasiahli objekty kritickej infraštruktúry.

Ruská armáda celú noc útočila na Dnepropetrovskú oblasť raketami Grad a ťažkým delostrelectvom, píše agentúra Ukrinform. „Naša protivzdušná obrana tri nepriateľské rakety zničila. Jedna raketa zasiahla objekt energetickej infraštruktúry. Je tam silný požiar. Na mieste pracujú všetky zložky,“ uviedol Rezničenko na platforme telegram.

Agentúra Unian medzitým informovala, že v Sumskej oblasti sa v dôsledku ruského útoku zranili ľudia, bližšie informácie zatiaľ nie sú k dispozícii. Podľa šéfa oblastnej správy Dmytra Žyvyckého rakety zasiahli oblasť pri meste Romny. „Raketový úder na zariadenie kritickej infraštruktúry po piatej hodine ráno. Sú tam ranení,“ napísal Žyvyckyj na telegrame.

Niekoľko explózií v pondelok otriaslo tiež ukrajinským hlavným mestom Kyjevom. Starosta metropoly Vitalij Kličko uviedol, že zasiahli centrálnu Ševčenkivskú štvrť, a vyzval obyvateľov, aby sa ukryli.

Presne pred týždňom Rusko podniklo masívne koordinované vzdušné údery na ukrajinské mestá a energetickú infraštruktúru pomocou rakiet, striel dlhého doletu alebo dronov. Pri úderoch zahynulo najmenej 19 ľudí a vyše sto sa ich zranilo. V menšom rozsahu útoky pokračovali aj v ďalších dňoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet