Na hlavný obsah

Rusi zaútočili na Kryvyj Rih, časť mesta je bez prúdu

Upozornil na to náčelník vojenskej správy mesta.

Rusi zaútočili na Kryvyj Rih, časť mesta je bez prúdu
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Časť mesta Kryvyj Rih na juhu Ukrajiny a okolité dediny boli dnes bez prúdu po tom, ako Rusko zasiahlo zariadenia energetickej infraštruktúry v okrese. V stredu (19. 10.) ráno na to na sociálnych sieťach upozornil Oleksandr Vilkul, náčelník vojenskej správy mesta.

V Charkove už 150 000 ľudí prišlo o strechu nad hlavou v dôsledku neustáleho ostreľovania, povedal starosta mesta Ihor Terechov pre tlačovú agentúru Unian.

Energetici pracujú na obnovení dodávky elektriny v Krivom Rogu a okolí. Ak sa haváriu nepodarí odstrániť, úrady zabezpečia dodávku vody do postihnutých oblastí, spresnil Vilkul.

Rusko v posledných dňoch podniká intenzívne letecké útoky na ukrajinskú energetickú infraštruktúru. Prezident bojujúcej krajiny Volodymyr Zelenskyj v utorok uviedol, že ruské útoky zničili za týždeň 30 % ukrajinských elektrární.

Cieľom ruských náletov je druhé najväčšie ukrajinské mesto Charkov, ktoré pravidelne hlási, že obytné štvrte zasahujú prakticky denne. „Charkov od 24. februára čelí totálnemu ostreľovaniu nepriateľskými silami. K dnešnému dňu prišlo o strechu nad hlavou viac ako 150 000 ľudí,“ uviedol Terechov.

Starosta spresnil, že niektorí z týchto ľudí dočasne opustili mesto. Tí, ktorí zostali, našli podľa neho útočisko v študentských internátoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet