Na hlavný obsah

Rusi znova zaútočili na Záporožie, rozozvučali sa sirény

Útoky sa zamerali na objekty infraštruktúry.

Rusi znova zaútočili na Záporožie, rozozvučali sa sirény
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas zasadnutia rady pre bezpečnosť a obranu Ukrajiny v Kyjeve. Foto: TASR/AP

V ukrajinskej metropole Kyjev sa v utorok (11. 10.) ráno opäť rozozvučali sirény upozorňujúce na možné vzdušné útoky.

Masívne raketové útoky, ktoré ruská armáda podnikla v pondelok (10. 10.) ráno prakticky na celom území Ukrajiny, si vyžiadali 19 mŕtvych a vyše 100 zranených. Informovala o tom britská stanica BBC.

Dodala, že – podobne ako v pondelok – aj v utorok nad ránom došlo k útokom na mesto Záporožie.

Podľa gubernátora Záporožskej oblasti Olexandra Starucha sa ruské útoky zamerali na objekty infraštruktúry. Informácie o obetiach a škodách zatiaľ nezverejnil. Podľa mestskej rady rakety zasiahli a poškodili školu, nemocnicu a bytové domy.

Podľa rozhlasovej stanice Rádio Sloboda (RFE/RL) sa terčom útoku v noci na utorok stala aj Vinnycká oblasť na juhozápade Ukrajiny. Ruská armáda tam dronmi zaútočila na Ladyžynskú tepelnú elektráreň.

Pondelkové útoky spôsobili, že mnohé z ostreľovaných miest a obcí sa ocitli bez dodávok elektriny, vody a telekomunikačného spojenia. Podľa denníka The Guardian je bez elektriny stále 1 300 obcí.

Stanica CNN píše, že útoky zasiahli civilnú infraštruktúru v 12 regiónoch a v Kyjeve, kde vypuklo vyše 30 požiarov. Všetky sa hasičom podarilo uhasiť. Na záchranárskych operáciách sa podieľalo viac ako 1 000 ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet