Na hlavný obsah

Rusko chystá obnovenie železničnej dopravy na Kerčskom moste

Požiar si vyžiadal aj niekoľko obetí.

Rusko chystá obnovenie železničnej dopravy na Kerčskom moste
Na snímke vrtuľník hasí požiar na Kerčskom moste spájajúcom ruskú pevninu a Krymský polostrov nad Kerčským prielivom v Kerči. Foto: TASR/AP

Železničná doprava na poškodenom Kerčskom moste spájajúcom Rusko a Krymský polostrov obnovia o 20.00 h miestneho času (19.00 h SELČ), uviedla tlačová agentúra Interfax s odvolaním sa na ruské ministerstvo dopravy. Informoval o tom stanica BBC.

„V súčasnosti prebieha primárne posúdenie stavu infraštruktúry železničnej časti Krymského mosta, či môžeme povoliť prejazd vlaku,“ uviedlo ruské ministerstvo vo vyhlásení. „Podľa odborníkov“ by sa mohla železničná doprava obnoviť v sobotu (8. 10.) večer. Ruská agentúra Interfax v sobotu popoludní informovala o obnovení cestnej dopravy na nepoškodenej časti cestného mosta.

Výbuch v sobotu ráno strhol časť Kerčského mosta, známeho aj ako Krymský most. Vyšetrovací výbor Ruskej federácie uviedol, že podľa predbežných zistení zomreli pravdepodobne traja ľudia v aute nachádzajúcom sa pri nákladnom vozidle, v ktorom explodovala nálož. Z vody vytiahli telá dvoch obetí, muža a ženy, ktorých totožnosť zisťujú.

Vyšetrovatelia tiež identifikovali majiteľa nákladného auta z Krasnodarského kraja, ktorého bydlisko už prehľadávajú. Časť cestného mosta sa zrútila do mora, požiar poškodil aj železničnú časť, na ktorej horel vlak s cisternami.

Ruskí predstavitelia doteraz tvrdili, že most má dobrú ochranu pred všetkými možnými hrozbami, a to zo vzduchu, zeme alebo mora.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet