Na hlavný obsah

Rusko opäť útočí na ukrajinskú energetickú infraštruktúru, informuje BBC

Ostreľovanie a výpadky prúdu hlásia z viacerých oblastí.

Rusko opäť útočí na ukrajinskú energetickú infraštruktúru, informuje BBC
Na snímke hasiči zasahujú po útoku dronu na budovy v Kyjeve. Foto: TASR/AP

Rusko opäť útočí na ukrajinskú energetickú infraštruktúru, informovala o tom stanica BBC na svojej ruskojazyčnej webovej stránke. Ostreľovanie, výbuchy a hromadné výpadky prúdu hlásia z Ľvovskej, Chmelnickej, Vinnyckej a Rivnenskej oblasti na západnej Ukrajine.

Pondelňajší (17. 10.) nálet je rozsahom porovnateľný s náletom z 10. októbra, ktorý bol reakciou na výbuchy na Kerčskom moste, uviedla BBC.

Ukrajinské úrady ráno informovali, že Rusko podniklo nálety na Kyjev a niektoré ďalšie ukrajinské regióny. Z Kyjeva hlásia tri obete.

„Tri ruské rakety zasiahli civilný objekt infraštruktúry. Zahynuli najmenej traja ľudia, deväť ľudí je zranených. Pod troskami sú stále ľudia,“ napísal na sociálnej sieti šéf sumskej regionálnej správy Dmytro Zyvytsky.

Ukrajinský premiér Denys Šmyhal predtým uviedol, že ruské sily zo vzduchu zasiahli kľúčovú infraštruktúru v troch ukrajinských regiónoch – Kyjevskej, Dnepropetrovskej a Sumskej oblasti. Stovky dedín zostali bez elektriny, povedal.

V Kyjeve podľa tamojších úradov zaútočili ruské bezpilotné lietadlá, ktoré po zasiahnutí cieľov explodovali a okrem energetických zariadení zasiahli aj obytnú budovu. Práve tam zomreli traja ľudia.

Výbuchy a streľba sa ozývali mestom, keď sa bezpečnostné sily pokúšali zostreliť útočiace drony automatickými zbraňami, informovala agentúra Reuters.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet