Na hlavný obsah

Ruský bombardér sa pred týždňom zrútil pre dva vtáky v motore

Nešťastie si vyžiadalo 15 mŕtvych, vrátane troch detí.

Ruský bombardér sa pred týždňom zrútil pre dva vtáky v motore
Plamene a dym stúpajú z miesta, na ktoré dopadlo vojenské lietadlo v rezidenčnej oblasti ruského mesta Jejsk. Foto: TASR/AP

Ruský bombardér Su-34 sa pred týždňom na juhu Ruska zrútil, pretože sa mu pri vzlete do motora dostali dva vtáky, napísala agentúra TASS s odvolaním sa na nemenované zdroje v bezpečnostných zložkách.

Bombardér sa zrútil na obytný dom v meste pri Azovskom mori. Obaja piloti sa katapultovali. Nešťastie si vyžiadalo 15 mŕtvych, vrátane troch detí, ďalšie tri desiatky osôb utrpeli zranenia pri požiari, ktorý nasledoval po vznietení leteckého paliva.

„Počas vzletu sa dve čajky dostali do motorov Su-34. Ich pozostatky našli experti pri obhliadke trosiek lietadla. Táto skutočnosť viedla k požiaru jedného z motorov lietadla, čo bola príčina pádu,“ napísal TASS.

Obaja piloti podľa ministerstva obrany hlásili, že lietadlo vzlietlo počas stúpania po štarte. Su-34 odštartoval 17. októbra z vojenského letiska na cvičný let, lietadlo bolo bez výzbroje, uviedla agentúra.

Jejsk leží v ruskom Krasnodarskom kraji, zhruba 70 kilometrov juhovýchodne od ukrajinského prístavného mesta Mariupol, ktoré okupuje ruská armáda. Agentúra DPA minulý týždeň upozornila, že Jejsk leží natoľko blízko frontu na Ukrajine, že lietadlá odtiaľ môžu štartovať aj na bojové misie. Kvôli blízkosti ukrajinskému bojisku majú teraz v okolí Jejsku zákaz lietať iné ako vojenské lietadlá.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet