Na hlavný obsah

Rýchliky budú v Margecanoch zastavovať aj naďalej

Rezort dopravy prehodnotil svoje rozhodnutie.

Rýchliky v stanici Margecany, ktorá je dôležitým železničným uzlom, budú zastavovať i naďalej. Začiatkom júna RTVS informovala, že nový grafikon Železničnej spoločnosti Slovensko, ktorý má začať platiť do decembra, so zastávkou v Margecanoch neráta.

Keď sa ľudia v Margecanoch a okolí dozvedeli, že v ich stanici už nebudú zastavovať rýchliky, servítku pred ústa si nedávali. “Toto nemohol vymyslieť normálny človek. Preboha, to snáď nemyslia vážne, no tak toto je horor. To je totálna tuposť. Nie všetci máme bavoráky, že sa môžeme voziť autom,” zaznelo z úst niektorých obyvateľov.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Za to, aby rýchliky v tejto stanici v Margecanoch zastavovali aj naďalej, ľudia ešte v júni rozbehli petíciu. Podpísalo ju vyše 10 000 cestujúcich. Ministerstvo dopravy napokon svoje rozhodnutie prehodnotilo.

„Zobrali sme do kontextu regionálny rozmer. V tomto konkrétnom regióne je málo alternatívnych ponúk na dopravu,” vysvetlil minister dopravy Andrej Doležal (nom. Sme rodina). Hovorca Gelnice Milo Janáč hovorí o víťazstve zdravého rozumu.

Železničnú stanicu v Margecanoch využíva približne šesť až sedem tisíc ľudí denne. Prehodnotenie rozhodnutia všetkých potešilo. Ministerstvo dopravy si za novým grafikonom stojí a bude so zodpovednými rokovať aj o jeho rozpočtovom naplnení. Platiť by mal od decembra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny