Na hlavný obsah

SaS nebude rokovať o predčasných voľbách so Smerom-SD ani s extrémistami

Vyplynulo to zo záverov rokovania ich poslaneckého klubu.

SaS nebude rokovať o predčasných voľbách so Smerom-SD ani s extrémistami
Predseda strany SaS Richard Sulík. Foto: TASR

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) nebude o predčasných voľbách rokovať s predstaviteľmi Smeru a ani extrémistických strán. Vyplynulo to zo záverov rokovania poslaneckého klubu SaS.
 
„So stranou Smer či kotlebovcami určite nepovedieme žiadne rokovanie o predčasných voľbách,“ uviedol podpredseda SaS Branislav Gröhling.

„Na takéto rokovanie nevidíme žiaden dôvod, jednak pre zásadné programové rozdiely a tiež pre politickú minulosť Roberta Fica, ktorý dopustil, že všadeprítomná korupcia počas jeho vládnutia prakticky pohltila celú spoločnosť. Odmietame preto rokovať s Ficom, Kotlebom alebo Mazurekom,“ doplnil Gröhling.
 
Podľa SaS je zrejmé, že musí prísť najskôr k zmene Ústavy SR, aby sa konali predčasné voľby, píše sa v tlačovej správe po rokovaní poslaneckého klubu.

„V prvom čítaní sme súhlasili so zmenou ústavy, ktorú navrhla Sme rodina. Podporili by sme túto novelu aj v druhom, ak by sa akceptoval pozmeňujúci návrh SaS,“ vyjadril sa predseda SaS Richard Sulík.

Odmietajú podporiť návrh, ktorý predložil Tomáš Taraba z kandidátky ĽSNS, píše sa vo vyhlásení.

Je zrejmé, že zmena ústavy na vypísanie predčasných volieb tak potrebuje v prvom rade zhodu medzi demokratickými stranami. Na to ale určite nepotrebujú rokovať s Ficom, uzavrel Sulík v písomnom prehlásení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko