Na hlavný obsah

Slafkovský sa vrátil do zostavy Montrealu

Presilovkovým gólom sa podieľal na triumfe Canadiens.

Slafkovský sa vrátil do zostavy Montrealu
Na snímke slovenský útočník Juraj Slafkovský (vľavo) z Montrealu Canadiens. Foto: TASR/AP

Zo slovenského pohľadu bol udalosťou sobotňajšieho (29. 10.) večera v zámorskej hokejovej NHL návrat slovenského útočníka Juraja Slafkovského do zostavy klubu Montreal Canadiens.

Tohtoročná draftová jednotka za Habs nastúpila po zdravotných problémoch v hornej časti tela po deviatich dňoch.

Druhým presným zásahom v NHL sa Slafkovský podieľal na triumfe Montrealu 7:4 na ľade St. Lous Blues, keď v 34. minúte vyrovnal na 3:3. Canadiens prehrávali po polovici duelu 1:3, ale Cole Caufield potom skorigoval a Slafkovský vyrovnal. Caufield pridal pred druhou prestávkou ešte jedne presný zásah a Christian Dvorak hetrikom v tretej tretine spečatil triumf hostí.

Cítim sa zdravý na sto percent,“ povedal po stretnutí pre NHL.com 18-ročný krídelník, ktorý v sobotu zaznamenal šiesty štart v prestížnej hokejovej lige. „Keď som nemohol hrať, bolo to ťažké,“ poznamenal mladík na margo spomenutej trojzápasovej absencie.

Slafkovský dosiahol svoj druhý gól v NHL v početnej výhode, v ktorej z pravého kruhu po prihrávke od Chrisa Widemana strelou bez prípravy prekonal brankára Jordana Binningtona.

Slovenský útočník strávil na ľade 10 minút a 23 sekúnd, z toho 63 sekúnd v presilovke.

V sobotu bodoval aj obranca Erik Černák. Pri triumfe Tampy Bay Lightning 4:3 na ľade San Jose Sharks sa prezentoval jednou asistenciou, bol to pre neho vôbec prvý bod v tejto sezóne.

Za Washington Capitals nastúpil pri triumfe 3:0 na ľade Nashvillu Predators obranca Martin Fehérváry a zaznamenal tretiu najvyššiu minutáž spomedzi hostí – na ľade strávil 22:01 min a mal jeden plusový bod, dve strely na bránku a štyri „hity“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport