Na hlavný obsah

Slováci si v kvalifikácii na EURO 2024 zahrajú aj proti Portugalsku

Narazia aj na Island či Bosnu a Hercegovinu.

Slováci si v kvalifikácii na EURO 2024 zahrajú aj proti Portugalsku
Pohár pre víťaza majstrovstiev Európy. Foto: TASR/AP

Súpermi slovenských futbalových reprezentantov v kvalifikácii Majstrovstiev Európy 2024 budú tímy Portugalska, Bosny a Hercegoviny, Islandu, Luxemburska a Lichtenštajnska. Rozhodol o tom nedeľný (9. 10.) žreb vo Frankfurte nad Mohanom, ktorý Slovákov posunul do šesťčlennej J-skupiny. Slováci boli pred žrebom v piatom výkonnostnom koši.

V kvalifikácii ME sa predstaví 53 tímov, ktoré budú súperiť o 23 miesteniek. Priamy postup si zabezpečia prvé dva tímy z každej skupiny a tímy na tretích miestach sa popasujú o zostávajúce tri miestenky.

Na ME, ktoré budú od 14. júna do 14. júla 2024 v Nemecku, sa predstaví 24 tímov. Žreb finálového turnaja sa uskutoční v decembri 2023 v Hamburgu. Formát podujatia bude rovnaký ako na ME 2016 a 2020.

Hrať sa bude v Berlíne, Kolíne nad Rýnom, Dortmunde, Düsseldorfe, Frankfurte, Gelsenkirchene, Hamburgu, Lipsku, Mníchove a Stuttgarte.

V pozícii obhajcov titulu môžu vstúpiť do turnaja Taliani, ktorí vo finále predošlých ME zdolali Anglicko 2:1 po jedenástkovom rozstrele.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport