Na hlavný obsah

Slovan Bratislava porazil Jerevan gólmi v poslednej desaťminútovke

Vedie tabuľku H-skupiny.

Slovan Bratislava porazil Jerevan gólmi v poslednej desaťminútovke
Na snímke futbalisti Slovana Eric Ramirez (chrbtom) a Myenty Abena sa tešia medzi fanúšikmi po strelení gólu na 2:1. Foto: TASR

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava triumfovali vo štvrtkovom (27.10.) stretnutí H-skupiny Európskej konferenčnej ligy nad Pjunikom Jerevan 2:1.

Vďaka gólom Gurama Kašiu a Erica Ramireza v závere riadneho hracieho času sa výrazne priblížili k postupu do play off, pred záverečným kolom sú na čele tabuľky a 3. novembra budú mať na ihrisku Žalgirisu Vilnius všetko vo vlastných rukách.

Skóre otvoril v 64. minúte Eugeniu Cociuc, ktorý skóroval z pokutového kopu po faule brankára Adriána Chovana.

Domáci mali väčšinu zápasu navrch, no v závere to už vyzeralo, že postup si zaistí ich súper. V 84. minúte však začal bleskový obrat Kašia a následne využil chybu hosťujúceho brankára Ramirez.

Slovan má na konte osem bodov rovnako ako FC Bazilej, ktorý remizoval so Žalgirisom 2:2, disponuje však lepšou bilanciou vzájomných zápasov. Pjunik získal o dva body menej a šancu zabojovať o jarnú časť má ešte aj Vilnius s piatimi bodmi.

Sľubný úvod bez gólu

Do zápasu vstúpili iniciatívne domáci, prvú väčšiu šancu si vytvoril Čavrič, ktorý sa dokázal uvoľniť v zhustenom priestore a pred bránkou sa snažil nájsť Kucku. Ten však na loptu nedosiahol.

O chvíľu to z diaľky skúsil Lovat a postaral sa o prvý rohový kop svojho tímu, no „belasí“ z neho vážnejšie bránku Jurčenka neohrozili.

Obrana domácich si s niekoľkými pokusmi o prechod súpera do útoku poradila. Slovan mal ešte niekoľko šancí, obrane hostí spôsobil dvakrát problémy Zmrhal, v 14. minúte najskôr Jurčenkovi vypadla jeho prudká strela zo strednej vzdialenosti a o chvíľu tesne minul center na hranicu malého vápna.

Do polčasu sa už nič výraznejšie nestalo – Slovan na súperovu obranu nič nevymyslel a Pjunik nedokázal ťažiť zo svojej výraznejšej aktivity v útoku.

Famózny obrat

„Belasí“ nastúpili do druhého polčasu naplno, do dvoch veľkých šancí sa dostali v priebehu necelých piatich minút. Ako prvý to skúsil Zmhral a vyrazenú loptu mohol poslať do siete kapitán Weiss, ktorý netrafil bránku. Ďalšia veľká šanca sa skončila rohovým kopom.

Prvý zákrok zaznamenal v 55. minúte Chovan, keď ho z blízka preveril Dašjan. Už o chvíľu bol brankár domácich v súboji so striedajúcim Diopom, ktorý mal šancu v úniku.

Senegalčan skončil na zemi a hlavný rozhodca odpískal penaltu a udelil Chovanovi žltú kartu. Následný pokutový kop premenil Cociuc.

Na snímke Eric Ramirez (Slovan) sa teší po strelení gólu na 2:1 počas zápasu 5. kola H-skupiny Európskej konferenčnej ligy ŠK Slovan Bratislava - FC Pjunik Jerevan v Bratislave.
Na snímke Eric Ramirez (Slovan) sa teší po strelení gólu na 2:1 počas zápasu 5. kola H-skupiny Európskej konferenčnej ligy ŠK Slovan Bratislava – FC Pjunik Jerevan v Bratislave.Foto: TASR

Slovan sa okamžite začal snažiť o vyrovnanie, obrovskú šancu nevyužil Čavrič, ktorý dostal výstavný center od Lovata.

O vyrovnávajúci gól sa postaral Kašia, keď sa presadil v skrumáži pred bránkou. Do minúty pridal víťazný gól striedajúci Ramirez, keď využil zaváhanie obrany hostí.

Domáci vydržali veľký tlak súpera v nadstavenom čase a odplatili súperovi prehru z prvého zápasu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport