Na hlavný obsah

Slovensko bude v Glasgowe reprezentovať aj Kužmová či Schmiedlová

V skupine nastúpia proti Belgicku a Austrálii.

Slovensko bude v Glasgowe reprezentovať aj Kužmová či Schmiedlová
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová. Foto: TASR/AP

Pätica slovenských tenistiek – Anna Karolína Schmiedlová, Viktória Kužmová, Rebecca Šramková, Tereza Mihalíková, Renáta Jamrichová – figuruje v nominácii na finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej v Glasgowe.

Slovenky nastúpia v úvodnom zápase 8. novembra o 11.00 h SEČ proti Austrálii. O deň neskôr v rovnakom čase ich v druhom dueli B-skupiny čaká Belgicko.

Do semifinále postúpia víťazi štyroch trojčlenných skupín. Slovenský kapitán Matej Lipták nominoval do Glasgowa aj talentovanú 15-ročnú Jamrichovú – zlatú medailistku z tohtoročného Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYPF) v Banskej Bystrici.

Jamrichová minulý týždeň na turnaji EMPIRE Women’s Indoor v Trnave hneď pri svojom prvom štarte medzi ženami postúpila do štvrťfinále. Získala tak 15 bodov do svetového rebríčka WTA.

Slovenky mali v kvalifikácii Pohára Billie Jean Kingovej voľný žreb. Austrália, ktorá mala byť ich pôvodný súper, totiž postúpila po suspendácii Ruska a Bieloruska priamo do finálovej skupiny.

Vlani v Prahe slovenskému tímu tesne ušiel postup medzi elitné kvarteto. Po prehre 1:2 so Španielskom a víťazstve 2:1 nad USA obsadil v tabuľke druhé miesto za Američankami, ktoré sa dostali do semifinále vďaka lepšiemu pomeru setov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport