Na hlavný obsah

Smer i Hlas vyzvali na rokovania o predčasných voľbách

Kľúčová môže byť nasledujúca parlamentná schôdza.

Neschopnosť vlády prijímať zákony – to je výsledok pretrvávajúcich obštrukcií a parlamentných hier politických strán. Lídri opozície sa začali predbiehať v tom, kto privedie Slovensko k predčasným voľbám. Kľúčová môže byť nasledujúca parlamentná schôdza.

„Budem iniciovať tento týždeň okrúhly stôl na pôde Národnej rady SR, aby sme si jasne povedali, či ťaháme za jeden povraz, alebo vieme zvoliť nejakú jednotnú stratégiu,“ povedal predseda mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini.

Smer-SD podporí vládny návrh na vyčlenenie peňazí na 14. dôchodky bez podmienok. Za navýšenie tohtoročného rozpočtu aj o peniaze napríklad na kompenzácie cien energií si však kladie podmienku. Predseda strany Robert Fico chce, aby sa predčasné voľby konali v prvom polroku 2023.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Nezaradený poslanec Tomáš Taraba je veľmi žiadaný pri hlasovaniach tak za opozičné, ako aj koaličné návrhy zákonov. Aktuálne ostal v hre jeho návrh zákona k predčasným voľbám. K téme sa vyjadril prostredníctvom SMS.

„Ak SaS nezahlasuje za môj návrh, v praxi to znamená, že predčasné voľby sa de facto nebudú dať uskutočniť v roku 2023. Ďakujem (predsedovi parlamentu) Borisovi Kollárovi (Sme rodina) za prísľub hlasov na podporu predčasných volieb,“ napísal Taraba.

Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš by zahlasovanie hnutia Sme rodina za poslanecký návrh Tarabu o predčasných voľbách už vnímal ako definitívny koniec koalície.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko