Na hlavný obsah

Spojené voľby majú zatiaľ pokojný priebeh

Pre voličov funguje infolinka.

Spojené voľby majú zatiaľ pokojný priebeh
Členovia volebnej komisie vo volebnej miestnosti v Sliači v okrese Zvolen. Foto: TASR

Voľby do orgánov miest, obcí i samosprávnych krajov sa v sobotu (29. 10.) začali zväčša bez problémov. Výnimkou je volebná miestnosť v obci Macov v okrese Dunajská Streda, kde zistili nesprávne vytlačený hlasovací lístok.

Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán sa zaoberala podnetmi možného porušenia volebného moratória, ale najmä účasťou kandidátov pri pozorovaní sčítania výsledkov volieb. „Viacerí kandidáti sa obracali na komisiu, aby sa jednoznačne vyjadrila, či môžu byť prítomní pri sčítaní hlasov vo volebnej miestnosti,“ uviedla riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na ministerstve vnútra Eva Chmelová pre RTVS.

Ako dodala, na infolinkách zriadených pre občanov, evidujú podnety podobného charakteru. „Najmä nás upozorňujú na skutočnosti vo volebných miestnostiach,“ dodala s tým, že zatiaľ nezaznamenali žiadne také, ktoré by hovorili o nezákonnom priebehu volieb ani podnet kupovania hlasov. Téme sa v Rádiožurnále na Rádiu Slovensko venovala redaktorka RTVS Dominika Zúborová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Rádiožurnál