Na hlavný obsah

Štart lyžiarskej sezóny žien sa opäť odkladá. Organizátori zrušili ďalšie preteky

Dôvodom je nepriaznivé počasie.

Štart lyžiarskej sezóny žien sa opäť odkladá. Organizátori zrušili ďalšie preteky
Lanovka pred pohorím Matterhorn vo švajčiarskom lyžiarskom stredisku Zermatt. Foto: TASR/AP

Po mužských pretekoch zrušili organizátori aj oba ženské zjazdy Svetového pohára so štartom vo švajčiarskom Zermatte a cieľom v talianskej Cervinii. Dôvodom sú vysoké teploty, netradičné na túto oblasť v tomto ročnom období. Zjazdy žien sa mali pod Matterhornom konať 5. a 6. novembra.

Usporiadatelia sa rozhodli zrušiť preteky po utorkovej (25. 10.) snehovej kontrole. „Musíme rešpektovať a akceptovať prírodu,“ citovala agentúra AP šéfa organizačného výboru Franza Julena.

Už minulý týždeň odvolali oba zjazdy mužov, ktoré sa mali uskutočniť najbližší víkend (29. a 30. októbra). Ako príčinu uviedli hustý dážď a príliš mäkký podklad v spodnej časti zjazdovky. Usporiadatelia za daného stavu nevedeli garantovať bezpečnosť pretekárov.

Historický zjazd mal okoreniť kalendár alpského SP, prvýkrát v histórii mala trať viesť cez dve krajiny. Julen spoločne s generálnym sekretárom Medzinárodnej lyžiarskej a snoubordovej asociácie (FIS) Michelom Vionom veria, že premiéra cezhraničného zjazdu sa bude môcť konať o rok. „Naďalej veríme v tento unikátny projekt,“ povedal Vion.

Štart sezóny žien sa tak ďalej odkladá. Uplynulý víkend zrušili úvodný obrovský slalom v Söldene, jury a organizátori ho odvolali ráno pred pretekmi. V rakúskom stredisku napadol v noci čerstvý sneh a pršalo. Na štart sa tak nedostala ani slovenská reprezentantka Petra Vlhová s číslom 2.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport