Na hlavný obsah

Stop stupňovaniu agresivity medzi demokratmi, vyjadrili sa poslanci z OĽANO

Stanovisko vydali deň pred hlasovaním o odvolávaní Matoviča.

Stop stupňovaniu agresivity medzi demokratmi, vyjadrili sa poslanci z OĽANO
Minister financií Igor Matovič (OĽANO) v parlamente. Foto: TASR

Poslanci OĽANO cítia povinnosť postaviť sa proti rozvratu medzi politikmi z demokratického tábora. Tento rozvrat, vyvolaný osobným sporom dvoch politikov, ohrozuje naplnenie Programového vyhlásenia vlády. Tiež ich poslaneckých sľubov, píšu v spoločnom vyhlásení.

Pod vyhlásenie sa podpísalo deväť poslancov OĽANO – Kristián Čekovský, Róbert Halák, Monika Kozelová, Anna Mierna, Anna Remiášová, Jaromír Šíbl, Tomáš Šudík, Jarmila Vaňová a Vladimír Zajačik.

Nesúhlasia so stupňovaním agresivity medzi demokratmi – a to ani zo strany OĽANO. Preto sa nezúčastnia hlasovania o návrhu strany SaS na odvolanie ministra financií Igora Matoviča (OĽANO). 

Vyzývajú ho, aby vzal na vedomie vážnosť ohrozenia Slovenska a ako víťaz volieb 2020 navrhol takú novú dohodu demokratických síl, ktorou sa v NR SR obnoví stabilná väčšina zložená z demokratických poslancov.

Nechcú predlžovať politickú nestabilitu parlamentu ani o deň. Slovensko totižto znáša ťažké  hospodárske dôsledky pandémie, aj dôsledky Putinovej vojny na Ukrajine, sprevádzanej hybridnou vojnou proti Slovensku a energetickou krízou, píšu.

Teraz nie je správna chvíľa, aby politici kládli na prvé miesto osobné záujmy a spory. Ani aby sa ich agresívna rétorika prenášala už aj na novinárov, ako to počujeme aj od Igora Matoviča, vyjadrili sa poslanci.

Tvrdia, že ak novinári politikov kritizujú, demokratickí politici majú reagovať argumentami a nie ich démonizovaním.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko