Na hlavný obsah

Štrnásťročný chlapec v Gelnickom okrese chcel vraždiť. NAKA ho obvinila

Útok plánoval na viacero spolužiakov a učiteľov.

Štrnásťročný chlapec z Mníška nad Hnilcom, v okrese Gelnica, čelí obvineniu z prípravy obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Žiak ôsmeho ročníka, podľa polície, plánoval útok na viacerých spolužiakov, aj pedagógov základnej školy, ktorú navštevuje. Chlapec prišiel do školy so sekerou.

Školák chcel so sekerou v škole vraždiť. Údajne mu v tom mali pomôcť dvaja spolužiaci. Tí mali zohnať kľúče od triedy. Ostatných spolužiakov chcel zamknúť v triede, kde na nich chcel zaútočiť. Žiak sa údajne k plánovaným ohavnostiam priznal. 

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržali 14-ročného Alexa z Mníška nad Hnilcom v dome, kde býva.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

NAKA chlapca obvinila z prípravy obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Polícia zistila, že vraždiť chcel viacero spolužiakov a pedagógov.

“On už reálne si zobral so sebou zbraň, teda tú sekeru. Myslím si, že je tam veľmi reálna hrozba, k tomu, že by sa tam niečo desivé, naozaj udialo,” hovorí psychologička Martina Barillová.

Matka chlapca tvrdí, že 14-ročný žiak trpí migrénovými záchvatmi a agresívne sa správa nevedome. „On ani sám nevedel, čo sa s ním deje. On len mal tú sekeru v taške. Nevytiahol ju na nikoho,“ podotkla.

Vyšetrovateľ už spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. Ak mu bude preukázaná vina, hrozí mu trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny