Na hlavný obsah

STU a UK si minútou ticha uctili zosnulých študentov

Zomreli pri tragickej nehode na zastávke Zochova.

STU a UK si minútou ticha uctili zosnulých študentov
Študenti FIIT STU si uctili obete tragickej nehody minútou ticha. Foto: TASR

Minútou ticha si v utorok (4. 10.) od 9.00 h v priestoroch Univerzity Komenského (UK) a Fakulty informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity (FIIT STU) v  Bratislave uctili študentov, ktorí zomreli pri tragickej dopravnej nehode v hlavnom meste na zastávke Zochova.

Tri obete nehody boli študentami najväčšej slovenskej univerzity. O život prišli aj dvaja študenti prvého ročníka FIIT STU v Bratislave.

Na najväčšej slovenskej univerzite i na FIIT STU visia čierne vlajky. Vo vestibule budovy UK na Šafárikovom námestí sú k dispozícii kondolenčné knihy. Ich podpis bude možný do štvrtka (6. 10.) do 12.00 h. Univerzita ich následne zašle rodinám zosnulých.

„Naša komunita, ako aj celá spoločnosť je otrasená tým, že zahynuli kvôli arogancii jednotlivca, ktorý svojím správaním nerešpektoval zásady slušnosti, etiky a morálky. Našou úlohou nie je jeho súdenie. Prosím, nechajme to na represívne orgány štátu,“ uviedol dekan FIIT STU Ivan Kotuliak.

V pondelok (3. 10.) sa do troch kondolenčných kníh v areáli UK zapísal predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) aj predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Obaja vzdali úctu zosnulým študentom. V utorok si premiér pripomenul obete dopravnej nehody v priestoroch FIIT, kde sa tiež zapísal do kondolenčnej knihy.

Minútou ticha si obete nedeľnej tragédie uctili aj poslanci Národnej rady SR na začiatku utorkovej schôdze.

Na fotografii parte dvoch obetí tragickej nehody na zastávke Zocchova v Bratislave.
Parte s menami študentov v budove FIIT STU v Bratislave.Foto: TASR

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko