Na hlavný obsah

Sudkyňa Bratislavského krajského súdu Haitová nateraz nepríde o svoju funkciu

Súdu nestačilo ani 17 vymazaných kontaktov z telefónu.

Sestra Moniky Jankovskej – sudkyňa Bratislavského krajského súdu Andrea Haitová – o funkciu nateraz nepríde. Rozhodol o tom senát Najvyššieho správneho súdu.

V lete 2019 zadržala NAKA mobilné telefóny viacerých sudcov. Bola medzi nimi aj Andrea Haitová. Policajná akcia súvisela s komunikáciou podnikateľa Mariana Kočnera cez aplikáciu Threema.

Haitová následne pred komisiou súdnej rady tvrdila, že zo svojho mobilného telefónu nevymazala žiadne kontakty, ani komunikáciu. Vyšetrovanie NAKA však ukázalo opak.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Z mobilného telefónu Andrey Haitovej bolo podľa expertízy vymazaných 17 kontaktov a rovnaké množstvo konverzácií z aplikácie Threema. Súdu to však nestačilo.

Senát najvyššieho správneho súdu svoje rozhodnutie odôvodnil aj tým, že podľa vyšetrovateľa NAKA nie je možné zistiť, kedy boli údaje z telefónu vymazané.

S komunikáciou s Kočnerom prostredníctvom aplikácie Threema sa dlhodobo spáj Haitovej sestra, bývala štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti Jankovská.

Haitová je disciplinárne stíhaná aj za vydanie rozhodnutia v kauze zmeniek súkromnej televízie. V tomto prípade na ňu podala návrh na disciplinárne konanie bývala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko