Na hlavný obsah

Účasť na referende v Sliači o americkej základni je vysoká

Museli pridať ďalšiu urnu na vhadzovanie obálok.

Účasť na referende v Sliači o americkej základni je vysoká
Na snímke volič vchádza do volebnej miestnosti v Sliači. Foto: TASR

Účasť na referende o americkej základni v Sliači je vysoká. Zhruba v polovici času, ktorý je určený na konanie referenda, prišli k hlasovacej urne vyjadriť svoj postoj už stovky obyvateľov tohto kúpeľného mestečka.

Záujem je taký veľký, že sme museli požiadať o ďalšiu urnu na vhadzovanie obálok,“ uviedla zapisovateľka tejto komisie Janka Mašlejová. V listinách s menami obyvateľov mesta, ktorí patria do tohto obvodu, je viac ako 2 000 mien.

Obyvatelia Sliača môžu vyjadrovať svoj názor na možné zriadenie vojenskej základne USA na chodbe školy, kadiaľ prechádzajú občania do štyroch okrskov určených na sobotňajšie (29. 10.) spojené voľby. Podľa Mašlejovej sa do referenda zapojí takmer každý, kto ide aj na tieto voľby.

K otázke referenda sa však okrem základnej školy môžu občania vyjadrovať aj v obradnej sieni mestského úradu. Pre obyvateľov z časti Sampor je miestnosť na referendum zriadená v tamojšej požiarnej zbrojnici.

Obyvatelia ňou vyjadria súhlas s tým, „aby mestské zastupiteľstvo Sliača podniklo všetky zákonné opatrenia k tomu, aby zabránilo umiestneniu vojenskej základne USA v akejkoľvek forme na území letiska Sliač a v je okolí.

Referendum sa v Sliači koná na základe petície, ktorú podpísalo 1 343 obyvateľov mesta. To má približne 5 000 obyvateľov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny