Na hlavný obsah

Ukrajina: Za vlastizradu zadržali šéfa podniku vyrábajúceho lietadlové motory

Mal kolaborovať s ruskými silami.

Ukrajina: Za vlastizradu zadržali šéfa podniku vyrábajúceho lietadlové motory
Na snímke ukrajinská vlajka v Kyjeve. Foto: TASR/AP

V ukrajinskom meste Záporožie zadržali pre podozrenia z vlastizrady bývalého majiteľa podniku na výrobu lietadlových motorov Motor Sič Viačeslava Bohuslajeva. S odvolaním sa na bezpečnostné zložky o tom v sobotu (22. 10.) informovali ukrajinské médiá s tým, že Bohuslajeva eskortovali do Kyjeva. Informovala agentúra Reuters.

Dané správy citujúce bezpečnostné zdroje uvádzajú, že Bohuslajev, „čestný riaditeľ“ Motor Sič a niekdajší člen parlamentu, je podozrivý z kolaborácie s ruskými silami a napomáhania.

Reuters dodáva, že mesto Záporožie je pod ukrajinskou kontrolou, napriek tomu, že rovnomenná oblasť, v ktorej sa nachádza, je jedným zo štyroch nezákonne anektovaných regiónov.

Prominentná novinárka Iryna Romalijska na sociálnej sieti facebook napísala, že Bohuslajev bol známy svojimi proruskými postojmi. Ako uviedla, Rusom údajne dodával časti vrtuľníkov a lietadiel a mal kontakty na ruské špeciálne služby.

Motor Sič je známym výrobcom leteckých motorov a priemyselných turbín. Ukrajinskí predstavitelia vlani zablokovali pokusy čínskych spoločností, ktoré chceli firmu prevziať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet