Na hlavný obsah

V Bratislavskom kraji polícia odhalila prípad neoprávneného nakladania s odpadmi

Ide o viac ako 101 000 ton.

V Bratislavskom kraji polícia odhalila prípad neoprávneného nakladania s odpadmi
Ilustračná snímka odpadu. Foto: Facebook Polícia Slovenskej republiky / koláž RTVS

Vyšetrovateľ enviropolície oddelenia Bratislava vzniesol obvinenie M. K. zo zločinu neoprávneného nakladania s odpadmi. Informovala o tom vo štvrtok (27. 10.) hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Podľa zistení polície mal M. K. ako konateľ spoločnosti v období od apríla 2016 do júna 2019 v Bratislave prevziať od pôvodcu odpadu popol a škvaru v celkovom množstve viac ako 101 000 ton.

„Jeho prepravu, zneškodnenie a zhodnocovanie na recyklačnom dvore mala zabezpečiť spoločnosť na základe zmluvy, a to napriek tomu, že na takúto činnosť spoločnosť oprávnená nebola,“ uviedla Bárdyová.

Týmto konaním podľa hovorkyne Prezídia Policajného zboru páchateľ protiprávne nakladal s odpadom. A to v rozpore so všeobecne záväzným právnym predpisom na úseku odpadového hospodárstva v rozsahu viac ako 6, 89 milióna eur s DPH.

„Spoločnosť obvinená zo zločinu Neoprávnené nakladanie s odpadmi mala prevziať od pôvodcu odpadu na základe uzatvorenej zmluvy popol a škvaru v celkovom množstve takmer 78 000 ton. Mala zabezpečiť prepravu, zneškodnenie a zhodnocovanie tohto odpadu na recyklačnom dvore, pričom spoločnosť nebola oprávnená takýto odpad zhromažďovať vo svojej prevádzke,“ priblížila Bárdyová.

Spoločnosť svojím konaním neoprávnene nakladala s odpadom na dotknutej nehnuteľnosti v rozsahu viac ako 5,3 milióna eur s DPH.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny