Na hlavný obsah

V centre Kyjeva sa opäť ozvali výbuchy

Letecký oplach v hlavnom meste naďalej platí.

V centre Kyjeva sa opäť ozvali výbuchy
Ilustračná snímka - Dym stúpa po útokoch ruskej armády v Kyjeve v utorok 18. októbra 2022. Foto: TASR/AP

V centre Kyjeva sa v stredu (19. 10.) popoludní ozvalo niekoľko hlasných výbuchov, informovali z ukrajinského hlavného mesta reportéri agentúry AFP. Podľa starostu Kyjeva Vitalija Klička išlo o zásahy protivzdušnej obrany.

„Nad Kyjevom zostrelila protivzdušná obrana niekoľko ruských rakiet. Letecký poplach naďalej platí. Zostaňte v krytoch! Protivzdušná obrana pokračuje v práci,“ napísal Kličko na sociálnej sieti Telegram.

Rusi súčasne podnikajú vzdušný útok aj Vinnyckú oblasť. Miestne úrady podnecujú obyvateľov, aby zostali v krytoch, uviedla agentúra Unian. Terčom sú zrejme, rovnako ako v posledných dňoch, predovšetkým energetické objekty. Na mieste zásahov pracujú záchranári. Píše o tom denník Ukrajinská pravda.

Zvuky výbuchov v Kyjeve a Vyšhorode podľa denníka zahrmeli najprv po 13.10 h SELČ, okolo 14.15 h bol počuť ďalší výbuch.

Ruská armáda v stredu potvrdila, že vykonala útoky na ďalšie vojenské a energetické objekty na Ukrajine. Pri úderoch sa ruským silám podarilo zasiahnuť všetky stanovené ciele, citovala britská televízia Sky News hovorcu ruského ministerstva obrany.      

Pri pondelkovom (17. 10.) útoku iránskych dronov, ktoré používa ruská armáda, v Kyjeve zahynuli najmenej piati ľudia. Nedávne ruské útoky na Kyjev boli zamerané na objekty energetickej infraštruktúry.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok (18. 10.) oznámil, že ruská armáda zničila pri útokoch od 10. októbra 30 % ukrajinských elektrární, čo spôsobilo rozsiahle výpadky elektriny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet