Na hlavný obsah

V Indii sa zrútil visutý most, najmenej 81 ľudí prišlo o život

Viac ako 100 osôb sa zranilo.

V Indii sa zrútil visutý most, najmenej 81 ľudí prišlo o život
v indickom štáte Gudžarát zahynulo 40 ľudí, keď sa zrútil visutý most. Foto: twitter/IndiaToday

V indickom štáte Gudžarát zahynulo najmenej 81 ľudí, keď sa zrútil visutý most pre chodcov. Viac ako 100 osôb sa zranilo, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na vládnych predstaviteľov.

Údaje zatiaľ zrejme nie sú konečné, pátranie po nezvestných stále pokračuje. Most po rekonštrukcii znovu sprístupnili verejnosti pred niekoľkými dňami a medzi miestnymi je obľúbeným rekreačným miestom.

Podľa vládnych úradov bolo na moste v čase zrútenia viac ako 150 ľudí. Miestna televízna stanica Zee News predtým tvrdila, že sa v čase nešťastia na stavbe nachádzalo vyše 400 osôb a iné médiá uvádzali ešte vyššie počty. Väčšina ľudí spadla do rieky.

Zábery, ktoré odvysielala televízia, ukazujú desiatky ľudí držiacich sa lán zrúteného mosta, zatiaľ čo sa ich záchranný tím snaží zachrániť. Niektorí liezli po rozbitej konštrukcii a snažili sa dostať na breh rieky, iní plávali do bezpečia.

Historický most dlhý 230 metrov postavili v 19. storočí za britskej nadvlády. Na šesť mesiacov ho uzavreli pre rekonštrukciu a znovu ho sprístupnili verejnosti minulý týždeň.

Indický premiér Nárendra Módí je teraz na trojdňovej návšteve práve v štáte Gudžarát, z ktorého pochádza. Ministerský predseda oznámil, že nariadil najvyššiemu predstaviteľovi štátu, aby urýchlene zmobilizoval tím pre záchrannú operáciu. Vláda štátu tiež vytvorila päťčlenný osobitný vyšetrovací tím.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet