Na hlavný obsah

V Indonézii našli telo nezvestnej ženy v žalúdku sedemmetrového pytóna

Žena išla do práce na gumovníkovú plantáž.

V Indonézii našli telo nezvestnej ženy v žalúdku sedemmetrového pytóna
Telo 54-ročnej nezvestnej indonézskej ženy našli dedinčania v žalúdku sedemmetrového pytóna. Foto: twitter/Gurbaksh Singh Chahal

Telo 54-ročnej nezvestnej indonézskej ženy našli dedinčania v žalúdku sedemmetrového pytóna na jednom z ostrovov v provincii Juhovýchodná Sulawesi. Had ženu zrejme zožral, keď išla do práce na gumovníkovú plantáž, píše list The Guardian.

Žena vyrazila z domova na plantáž v nedeľu (23. 10.) ráno a večer sa nevrátila domov. Jej manžel sa ju v noci vydal hľadať a v pralese našiel jej topánky, šatky a pracovné nástroje.

„Keď bezpečnostná skupina spoločne s dedinčanmi prehľadala oblasť v okolí plantáže, zbadali sedemmetrového pytóna,“ povedal indonézskym médiám veliteľ miestnej polície. Dodal, že had mal podozrivo zväčšený žalúdok. Miestni neskôr tvora zabili a v jeho žalúdku našli nezvestnú ženu.

Hoci incidenty, keď had zaútočí a zožerie človeka, sú zriedkavé, nejde o prvý takýto prípad v Indonézii. V roku 2018 na ostrove Muna pytón zabil a zožral ženu v jej záhrade na úpätí skalnatého útesu, kde sa títo hadi často vyskytujú v jaskyniach. O rok predtým zabil a zjedol pytón 25-ročného farmára, ktorý pracoval na poli.

Pytón svoje obete loví tak, že sa v slučkách obmotá okolo ich tela, udusí ich a vcelku ich požerie. Čeľuste pytóna spájajú veľmi pružné väzy, ktoré hadovi umožňujú nasúkať do seba aj korisť výrazne väčšiu, ako je on sám.

„Akonáhle pytón dorastie do určitej veľkosti, prestáva sa obťažovať napríklad s krysami, pretože pre ňu kaloricky nie sú výhodné,“ povedala BBC Mary-Ruth Lowová, ochranárka a výskumná pracovníčka z organizácie Wildlife Reserves Singapore.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet