Na hlavný obsah

V Irkutsku spadlo vojenské lietadlo na obytnú budovu, obaja piloti zahynuli

Dom, kde žili dve rodiny, zachvátil požiar.

V Irkutsku spadlo vojenské lietadlo na obytnú budovu, obaja piloti zahynuli
Požiar na mieste zrútenia vojenského lietadla v Irkutsku. Foto: Twitter

Ruské vojenské lietadlo v nedeľu (23. 10.) narazilo do dvojposchodovej obytnej budovy v sibírskom meste Irkutsk, uviedol na twitteri oblastný gubernátor Igor Kobzev. Dodal, že je na mieste nehody a zatiaľ nemá žiadne informácie o prípadných obetiach. Agentúra Interfax následne s odvolaním sa na úrady informovala, že zahynuli obaja piloti.

Podľa ruských tlačových agentúr išlo o stíhačku typu Su-30. Ministerstvo pre mimoriadne situácie vo svojom vyhlásení uviedlo, že sa lietadlo zúčastnilo na skúšobnom lete. Na záberoch na sociálnych sieťach bolo vidieť niekoľko budov v plameňoch, oheň sa rozšíril na ploche asi 200 štvorcových metrov.

V dome, na ktorý stíhačka spadla, podľa Kobzeva žili dve rodiny. Na ruských sociálnych sieťach sa objavili zábery, na ktorých lietadlo padalo takmer strmhlav dole. Ďalšie videá ukazovali hasičov, ktorí sa snažia zlikvidovať plamene.

Ide už o druhú podobnú nehodu za posledných šesť dní. Pri pondelkovom (17. 10.) páde ruského bombardéra Su-34 na obytný dom v Jejsku na juhu európskeho Ruska zahynulo 15 ľudí a ďalšie desiatky ich utrpeli zranenia.

Podľa agentúry AP bola nedeľná nehoda už jedenástou hlásenou nebojovou haváriou ruského vojnového lietadla od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu. S tým, ako sa počas vojny prudko zvýšil počet letov ruských lietadiel, vzrástol aj počet ich nehôd, uviedli vojenskí experti.

Irkutsk je hlavným priemyselným centrom východnej Sibíri, žije tu viac ako 600 000 obyvateľov. Práve v tomto meste sídli fabrika na stíhačky typu Su-30.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet