Na hlavný obsah

V kauze vraždy Ernesta Valka stále nevytýčili termín hlavného pojednávania

Obžalobe z vraždy čelí Jozef Radič.

V kauze vraždy Ernesta Valka stále nevytýčili termín hlavného pojednávania
Policajná hliadka pri dome zavraždeného právnika Ernesta Valka. Foto: TASR

V kauze vraždy advokáta Ernesta Valka doteraz nenariadili termín hlavného pojednávania. Mohlo by sa tak stať v druhej polovici roka 2023. Uviedol to zákonný sudca Okresného súdu (OS) Bratislava I Pavol Tomík. Obžalobe z vraždy čelí Jozef Radič.

„Predpokladaný termín vytýčenia hlavného pojednávania je v druhej polovici 2023 za podmienky, že v dôsledku šetriacich opatrení pre energetickú krízu, nedôjde k žiadnym zásahom zo strany štátu do riadneho chodu súdu,“ priblížil Tomík.

To, že termín procesu stále nie je známy, zdôvodňuje preťaženosťou súdneho oddelenia, neustálym prerozdeľovaním vecí z iných súdnych oddelení i personálnou poddimenzovanosťou trestného úseku na OS Bratislava I, kde je vo výkone päť sudcov.

Aktuálne má sudca plné termíny do konca februára 2023. „Nie je reálne možné konať vo všetkých veciach súbežne,“ uviedol Tomík vo vyjadrení, ktoré sprostredkoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Súčasný prvý námestník generálneho prokurátora Jozef Kandera podal obžalobu na Jozefa Radiča v máji 2020 pre obzvlášť závažný zločin vraždy, prečin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a prečin porušovania domovej slobody spolupáchateľstvom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko