Na hlavný obsah

V Kostarike našli trosky lietadla, v ktorom sa viezlo päť Nemcov

Telá ani nikoho živého zatiaľ nenašli.

V Kostarike našli trosky lietadla, v ktorom sa viezlo päť Nemcov
Ilustračná snímka. Foto: pixabay.com

Kostarické úrady v sobotu (22. 10.) našli trosky lietadla, na palube ktorého cestovalo päť ľudí z Nemecka. Medzi cestujúcimi bol šéf najväčšej siete posilní v Nemecku McFit Rainer Schaller, píšu nemecké médiá. Tým to potvrdila aj hovorkyňa spoločnosti.

Úrady pátrajú po lietadle od noci na sobotu, o osude cestujúcich a posádky zatiaľ nemajú žiadne poznatky, napísala agentúra EFE.

Trosky, o ktorých sa úrady domnievajú, že patria hľadanému lietadlu, sa našli v mori zhruba 30 kilometrov od brehu. Boli medzi nimi časti trupu, sedadlá a taška, uviedla televízna stanica Teletica s odvolaním sa na ministerstvo verejnej bezpečnosti tejto stredoamerickej krajiny.

„Zatiaľ sme nenašli pozostatky ani nikoho živého,“ uviedol námestník ministra vnútra Martín Arias.

Lietadlo, ktoré cestovalo z Mexika do Kostariky, zmizlo z radarov v noci na sobotu. Podľa nemeckých médií bol na palube šéf najväčšej nemeckej siete posilňovní McFit Rainer Schaller a jeho manželka Christiane Schikorská. Potvrdila to aj hovorkyňa firmy McFit Jeanine Minatyová. V lietadle cestovali aj traja ďalší nemeckí občania vrátane dvoch detí.

Ministerstvo bezpečnosti oznámilo, že sa komunikácia prerušila, keď sa stroj cez more priblížil k letisku v meste Limón. Úrady pátranie pre zlé poveternostné podmienky v noci prerušili, v sobotu ho záchranné zložky obnovili.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet