Na hlavný obsah

V Nemecku obžalovali muža podozrivého v kauze zmiznutia Madeleine McCannovej

Obvinili ho z viacerých sexuálnych deliktov.

V Nemecku obžalovali muža podozrivého v kauze zmiznutia Madeleine McCannovej
Rodičia Madeleine McCannovej v roku 2012. Foto: Profimedia/John Stillwell

Prokuratúra v nemeckom Braunschweigu obžalovala 45-ročného Nemca z viacerých sexuálnych deliktov. Podľa nich ich spáchal v Portugalsku medzi rokmi 2000 a 2017. Informovala v utorok (11. 10.) agentúra Reuters.

Muža upodozrievajú aj v prípade zmiznutia trojročného britského dievčaťa Madeleine McCannovej. Dievča uniesli z izby prázdninovej vily v portugalskom prímorskom letovisku Algarve v roku 2007.

Podozrivým mužom je Christian Brückner, ktorého väznia v Nemecku za znásilnenie a olúpenie 72-ročnej Američanky v tej istej časti portugalského regiónu Algarve, kde zmizla aj Madeleine. Brückner vinu či podiel v prípade Madeleine poprel.

„Podozrivého sme obžalovali v troch bodoch znásilnenia a dvoch bodoch sexuálneho zneužitia maloletých,“ uviedla nemecká prokuratúra. Dodali, že vyšetrovanie v prípade zmiznutej Madeleine pokračuje, zatiaľ nevedia poskytnúť detailnejšie informácie o jeho priebehu.

Kauza Madeleine McCannovej je najznámejším prípadom zmiznutia dieťaťa z nedávnej minulosti. Portugalská a neskôr aj britská polícia pracovali s rôznymi verziami prípadu vrátane únosu, nehody či vraždy.

Podozrivými boli po nejaký čas v priebehu vyšetrovania aj rodičia dievčaťa alebo vtedy štyridsaťtriročný Robert Murat, ktorý býval neďaleko apartmánu McCannových.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet