Na hlavný obsah

V newyorskom metre zomrel muž, ktorému sa zaseklo oblečenie vo vozni

V dôsledku toho, ho vtiahlo na koľaje.

V newyorskom metre zomrel muž, ktorému sa zaseklo oblečenie vo vozni
Na ilustračnej snímke metro v New Yorku. Foto: Unsplash

V newyorskom metre zomrel v pondelok (25. 10.) 20-ročný muž, ktorému sa zaseklo oblečenie vo vagóne metra, v dôsledku čoho ho vtiahlo na koľaje.

Ide o ďalší zo série incidentov, ktoré sa v poslednom čase udiali v tomto najväčšom americkom dopravnom systéme.

K úmrtiu mladého muža prišlo iba tri dni po tom, čo jedného z cestujúcich niekto strčil pod vlak. Obeť utrpela zlomeninu kľúčnej kosti. Krátko predtým utrpel zranenie nohy 26-ročný muž, ktorého sotil na koľaje bezdomovec.

Násilie, ku ktorému dochádza v newyorskom metre, čoraz viac znepokojuje miestnych obyvateľov.

Guvernérka amerického štátu New York Kathy Hochulová a primátor New Yorku Eric Adams preto počas uplynulého víkendu oznámili plány na zvýšenie počtu policajtov hliadkujúcich v metre.

Nainštalujú bezpečnostné kamery

„Všetci bojujeme za naše mesto, no treba v tomto smere urobiť viac. Preto investujeme do služieb zameraných na psychické zdravie, do väčšieho množstva policajtov v metre a do dostupnejšieho bývania“. Napísal Adams, ktorý čelil kritike za údajne nedostatočnú reakciu na násilné incidenty v podzemnej dráhe.

Metropolitný dopravný úrad uviedol, že nainštaluje do všetkých vozňov metra bezpečnostné kamery. Toto opatrenie bude stáť 3,5 milióna dolárov.

V apríli tohto roku ozbrojený muž vypustil v jednom z vozňov newyorského metra dymovú bombu a spustil paľbu zo zbrane. Pri útoku utrpelo zranenia 20 ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet